Här kommer ett recept på glutenfri filodeg som passar till vårrullar!
Man kan använda rispapper men dett blir godare.
Blanda 1 msk Fiberhusk me 2 dl vatten.
Därefter tillsätts drygt 2 l Mixwells ljusa basmjöl.
Knåda ihop till en hanterbar deg!
OBS! Använd ordentligt med mjölmix på såväl bakbord, kavel och händer.
En liten klump kavlas sedan ut till en rund platta, gör den så tunn som möjligt ( det går nog att göra den riktigt tunn, man får prova sig fram )
Använd en assiett i lämplig storlek som mall för att skära ut en rundel i lagom storlek.
Därefter ska varje rundel gräddas helt kort i en stekpanna.
Det ska inte bli någon färg utan bara stelna så att det inte kladdar.
Det går ganska fort, kanske 1-2 minuter på varje sida.
Därefter är det dags för fyllningen som kan varieras i det oändliga.
Jag brukar ta:
200 gr nötfärs
1 finstrimlad morot
1 finstrimlad paprika
1/2 finhackad gul lök eller 1 charlottenlök
1 dl finstrimlad vitkål
1/2 kryddmått soya ( Mrs cheng )
vitpeppar
salt
ev lite sambal oelek
Fräs nötfärsen som till köttfärssås, tillsätt grönsakerna och fräs snabbt ihop detta.
Tillsätt soya, salt, peppar och ev sambal oelek.
Fördela sedan en klick på varje platta.
Vik ihop varje rundel till ett knyte eller lägg ihop yttersidorna mot mitten och rulla sedan ihop till en vårrulle.
Värm rapsolja i en kastrull.
Fritera dessa tills de fått gyllenbrun färg, går ganska fort.
Lägg vårrullarna på lite hushållspapper så de får rinna av och servera dom genast med lite sweet chili sås, ris.
Mums!
Man kan använda räkor också eller nåt annat...bara fantasin sätter gränser.
Lycka till/ Babs