Mumsigt men enkelt recept på hemmagjorda fiskpinnar...garanterat goda!
1 pkt fryst torskpaket, ca 400 gr
1 ägg
5-6 msk glutenfritt ströbröd
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
Gör så här:
Tina fiskblocket lite så det går att skära cm tjocka skivor.
Doppa skivorna först i uppvispat ägg och därefter i ströbrödet blandat med kryddorna.
Stek fiskpinnarna gyllenbruna på medelstark värme.
Servera med t ex kokt potatis, någon god fisksås och gärna rödbetor till vilket gör att smakerna gifter sig i munnen...
Min egen enkla, kalla fisksås som mina brorsdöttrar kallade Kollijox .
1 dl majonäs
4 msk bostongurka ( kolla innehållet )
2 msk Jonnys senap
1-2 msk creme fraiche
Blanda ihop alla ingredienserna och ställ kallt. Servera till alla sorters fiskrätter...mums
Smaklig måltid